Yakuplu Mah. Hürriyet Bul. No:183/19 Beylikdüzü İSTANBUL
+90 545 423 83 53 +90 541 323 58 23
wfysigorta@gmail.com

Sağlık Sigortası

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) Nedir, Avantajları Nelerdir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK anlaşmalı özel hastanelerden ücretsiz olarak muayene, tahlil, tetkik ve ameliyat gibi birçok alanda sağlık hizmeti alınmasını sağlayan poliçe türüdür. TSS, SGK teminat prim limitlerini aşan tedavi masraflarını karşılayarak özel hastanelerden fark ücreti ödemeden yararlanılmasına imkan verir. Bu açıdan SGK’lıların özel hastanelerden uygun fiyatlarla yararlanmasını sağlayan devlet destekli bir sağlık sigortasıdır da diyebiliriz.

Tamamlayıcı sağlık sigortası sadece SGK anlaşmalı hastane ve doktorlar da geçerlidir. Aynı zamanda TSS’nin satın alındığı sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu kurumlar da poliçe kullanılabilir.

Yaş sınırı sigorta şirketlerine göre değişebilse de genelde 65 yaş altı ve Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bağlı olan kişiler TSS’den faydalanabilir. Yani SGK’ya bağlı olarak çalışan işçiler, bağ-kurlular ve devlet memurları TSS yaptırabilir. Aynı zamanda bu kişilerin eş ve çocukları da TSS yaptırabilirler.

Buradaki önemli nokta tamamlayıcı sağlık sigortasının bireysel bir sağlık poliçesi olmasıdır. Genel sağlık sigortasıgibi aile bireylerini etkilemez, sadece poliçe sahibinin sağlık güvencesini sağlar. Aile bireylerinin TSS poliçesinden faydalanması için onların da poliçeye eklenmesi ya da ayrıca bireysel poliçe yaptırması gerekir. Aile sağlık sigortası hakkında yazımızdan detaylı bilgi alabilirsin.

SGK çatısı altında çalışanlar dışında artı olarak Genel Sağlık Sigortası primini ödeyen ama çalışmayan kişiler de TSS yaptırabilirler. Örneğin çalışırken işten ayrılan bir kişi mevcut TSS poliçesini GSS primlerini ödeyerek devam edebilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası ne işe yarar sorusu TSS yaptırmak isteyen kişilerin merak ettiği bir konudur. Tamamlayıcı sağlık sigortasının faydalarını şu şekilde inceleyebiliriz. 

  • Tamamlayıcı sağlık sigortası özel hastanelerde ücretsiz sağlık hizmeti almanı sağlar. TSS, sigorta başlangıç tarihinden sonra ortaya çıkan hastalıklara ait muayene, tetkik ve tedavi giderlerini %100 yani tamamiyle karşılar. Bu sigorta sayesinde SGK’nın karşıladığı sağlık hizmeti tutarı sonrasında kalan kısım, sigorta şirketi tarafından ödenir ve aradaki ücret sigortalılara yansıtılmaz. Sadece devletin sigortalıdan aldığı “15 TL katılım payını” ödeyerek özel hastanelerden yararlanabiirsin.
  • TSS’de genel olarak 8/10 arası ayakta muayene hakkı vardır. Her muayene sırasında doktorun teşhis ya da tedavi için verdiği tahlil ve tetkikler o muayene hakkı içerisinde yer alır. Yani verilen tahliller muayene hakkı ya da limitlerden eksilmez. Bu sayede yıl içerinde 8/10 kere ihtiyaç duyduğun sağlık branşında kontollerini yaptırabilir, ya da hastalık durumlarında özel hastanelere gidebilirsin.
  • TSS, özel sağlık sigortasına göre daha uygun fiyatlıdır. TSS teminat kapsamının SGK’nın karşıladığı tedavilerden oluşması ve ÖSS’ye göre daha az anlaşmalı sağlık kuruluşuna sahip olması ücretinin de uygun olmasına imkan sağlar.
  • Tamamlayıcı sağlık sigortası vergi indirimi uygulamasında da yararlanılabilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının “yatarak” ve “ayakta tedavi”  iki tür temek teminatı bulunur. Teminatlar ister sadece yatarak tedavi, ister yatarak ve ayakta tedavi beraber olmak üzere kişilerin tercihine göre belirlenir.

Sadece yatarak tedavi olarak TSS yaptırılırsa, hastalık ve kaza durumlarında 24 saati aşan hastanede yatış gerektiren tedaviler de kullanılabilir. Ayakta ve yatarak tedavi olarak alındığında ise doktor muayenesi ve tahliller gibi 24 saatten kısa süren hastane yatışı gerektirmeyen sağlık hizmetlerinden de yararlanabilirsin.

TSS teminatları oldukça geniştir, muayene, tahlil, röntgen, ameliyet, fizik tedavi gibi birçok konuda sağlık teminatı vardır.

SGK, SUT (Sağlık Uygulama Tebliği) üzerinden muayene ve tedavinin tutarını belirler. Özel hastaneye giderek muayene olmak istediğini, SGK’nın da muayenenin türüne göre özel hastaneye 100 TL ödeme yapacağını bildirdiğini varsayalım. Bu durumda özel hastane senden fazla %200 oranında fark ücreti talebinde bulunabilir. Yani hastaneye ödeyecenği toplam maksimum tutar 200 TL olurken, kalan 100 TL’yi ise SGK öder. 

SGK özel hastane ödemelerinde fark ücreti yatırmamak için ise Tamamlayıcı sağlık sigortası devreye girer. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırarak özel hastanelere fark ücreti ödemeden ücretsiz tedavi olabilirsin.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının geçerli olduğu hastaneler, sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu özel hastanelere göre değişir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının geçerli olması için öncelikle özel hastanenin SGK ile anlaşması olması gerekir. Tamamlayıcı sağlık sigortası anlaşmalı hastaneler sigorta şirketlerine göre de değişir, bu nedenle TSS poliçenizin olduğu sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu sağlık kurumlarını tercih etmen önemlidir.

Hızlı Teklif Alın


   
Hemen Sor
Bize WhatsApp İle Ulaşabilirsiniz
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?